Liderul republicanilor din Senat, despre punerea sub acuzare a președintelui Trump:

"Este cea mai nedreaptă anchetă din istoria americană!"

181

Articole recomandate

Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a respins cu tărie, joi, punerea sub acuzare de către democrați a președintelui Donald Trump, care va fi judecat în Senat, afirmând că acum depinde de senatori să rectifice acest lucru, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Mitch McConnell a apreciat în fața Senatului că democrații din Camera Reprezentanților au condus "cea mai pripită, cea mai puțin completă și cea mai nedreaptă anchetă de destituire din istoria modernă a Statelor Unite". 


"Acestea sunt de departe cele mai slabe fundamente pentru o acuzare votată vreodată", a declarat el. "O facțiune politică din Camera Reprezentanților a cedat urii partizane", a spus Mitch McConnell. 


Președintele american Donald Trump a fost pus sub acuzare, miercuri, de Camera Reprezentanților pentru "abuz de putere" și "obstrucționarea Congresului", într-un vot care deschide calea unui proces de destituire în Senat, fostul om de afaceri denunțând imediat "ura" adversarilor săi politici. 


Camera Reprezentanților, dominată de democrați, s-a pronunțat în favoarea "impeachment-ului" miliardarului republican de 73 de ani pentru "abuz de putere", cu 230 de voturi "pentru" și 197 "împotrivă". 


Este sarcina Senatului acum să îl judece pe Trump, fără îndoială în ianuarie. Însă republicanii, care controlează camera superioară a Congresului, au intenția fermă de a-l achita pe președintele lor. Votul de miercuri seară din Camera Reprezentanților, care are loc cu mai puțin de un an până la scrutinul prezidențial, este un moment istoric. 
Republicanii dețin 53 din 100 de locuri în Senat, iar McConnell a apreciat că nu va putea să fie decât "un singur rezultat" al acestui proces. 


"Senatul trebuie să rectifice acest lucru", a subliniat el, apreciind că acuzațiile împotriva președintelui sunt "incoerente din punct de vedere constituțional". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5109 secunde