Erdogan vrea să întoarcă o pagină nouă în relațiile cu Germania

213
Erdogan vrea să întoarcă o pagină nouă în relațiile cu Germania - erdogan-1538054548.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan își propune să întoarcă o pagină nouă în relațiile cu Germania cu prilejul vizitei de stat pe care o va întreprinde la Berlin, în contextul tensiunilor provocate de menținerea în detenție a unor cetățeni germani în Turcia, transmite DPA.

"Este responsabilitatea noastră să facem să avanseze în mod rațional relațiile noastre pe baza intereselor comune, depășind temerile iraționale", a scris Erdogan într-un articol publicat în cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Relațiile dintre cele două state au avut de suferit pe fondul criticilor legate de regimul tot mai autoritar al lui Erdogan - care a dobândit recent, prin amendarea Constituției, noi puteri - și de represiunea care a urmat puciului eșuat din iulie 2016 și căreia i-au căzut victime și cetățeni germani.

Erdogan a scris în FAZ că se așteaptă ca Germania să-l sprijine în lupta împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), precum și a mișcării islamiste a clericului Fetullah Gulen, pe care Ankara îl consideră responsabil de tentativa de puci din iulie 2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.999 secunde