Erdogan promite: "Turcia nu va capitula în fața SUA!"

193
Erdogan promite:

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis, sâmbătă, că țara sa nu va capitula în fața amenințărilor SUA și va combate "jocurile" care îi afectează economia, referindu-se la tensiunile dintre Ankara și Washington provocate de refuzul autorităților turce de a-l elibera pe pastorul american Andrew Brunson și al căror ultim efect a fost scăderea ratingului Turciei de către două mari agenții de evaluare financiară, transmite AFP. 


"Unii ne amenință prin economie, prin sancțiuni, rata de schimb, dobânzi și inflație", a spus Erdogan în discursul susținut la convenția anuală a formațiunii sale politice, Partidul Justiție și Dezvoltare. "Dar noi le răspundem: am văzut jocurile voastre și vă vom combate. Nu am capitulat și nu vom capitula în fața celor care se prezintă ca fiind partenerul nostru strategic, dar care caută să facă din noi o țintă strategică", a adăugat Erdogan, referindu-se la SUA. 


Pe de altă parte, el a mai promis că Turcia își va continua și extinde operațiunile militare transfrontaliere, aluzie în special la operațiunea din nordul Siriei împotriva Unităților de Protecție a Poporului, o miliție kurdă sprijinită de Washington în lupta împotriva jihadiștilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4389 secunde