Erdogan l-a numit în funcția de ministru al Finanțelor pe ginerele său

183
Erdogan l-a numit în funcția de ministru al Finanțelor pe ginerele său - erdogan-1531229633.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care și-a început, luni, mandatul în care dispune de puteri executive sporite, l-a numit pe generalul Yasar Guler în funcția de șef al Statului Major al forțelor armate, decizia fiind publicată, marți, în Monitorul Oficial, transmite Reuters.


Guler îl înlocuiește astfel pe generalul Hulusi Akar, care a devenit ministru al Apărării în noul guvern condus de Erdogan.


De asemenea, un decret emis de președintele turc prevede că șeful statului îi va numi pe guvernatorul și viceguvernatorii băncii centrale și pe membrii comitetului de politici monetare pentru un mandat de patru ani. În plus, a fost eliminată condiția ca viceguvernatorii să aibă o experiență de cel puțin 10 ani în domeniul politicilor monetare.


Structura noului sistem prezidențial din Turcia și regulamentele privind numirea oficialilor de către președinte sunt incluse în trei decrete semnate de Recep Tayyip Erdogan și publicate în Monitorul Oficial.


În noul guvern turc sunt 16 miniștri și nu mai există funcția de premier. Turcia va avea un singur vicepreședinte, Fuat Oktay, fost consilier al prim-ministrului. 


Ministru de Externe rămâne Mevlut Cavusoglu, iar Suleyman Soylu păstrează portofoliul afacerilor interne. Ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak, este noul ministru de Finanțe. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4491 secunde