Erdogan continuă epurarea: mandate de arestare pentru 189 de judecători și procurori

170
Erdogan continuă epurarea: mandate de arestare pentru 189 de judecători și procurori - erdogan-1476441885.jpg

Articole recomandate

Un tribunal turc a emis mandate de arestare împotriva a 189 de judecători și procurori, în ancheta asupra puciului ratat de la 15 iulie, a relatat vineri agenția de presă proguvernamentală Anadolu, preluată de AFP, notează Agerpres.


Cei 189 de magistrați sunt acuzați că au folosit mesageria criptată Bylock, care era, conform autorităților turce, instrumentul de comunicare al puciștilor.

Unii dintre acești magistrați sunt angajați ai Ministerului Justiției, Curții de Casație sau Consiliului de Stat. Treizeci dintre ei activează în tribunalele din Istanbul, iar ceilalți în multe alte localități din Turcia, a detaliat agenția de presă Anadolu.

"Sunt în desfășurare operațiuni" pentru arestarea a 30 de magistrați din Istanbul, a adăugat Anadolu, fără a preciza dacă ceilalți judecători și procurori vizați de mandatele de arestare au fost deja reținuți.

Ankara îl acuză pe predicatorul Fethullah Gülen, exilat în SUA, că a pus la cale tentativa de puci de la mijlocul lunii iulie, care a făcut peste 270 de morți și mii de răniți.

Autoritățile turce au lansat un val de epurări după tentativa de lovitură de stat pentru a-i elimina din sistem pe toți presupușii simpatizanți ai lui Gülen. Predicatorul neagă orice implicare.

Sectoare precum media, magistratură, poliție, cel penitenciar, armată sau educație au fost vizate de aceste epurări de o amploare fără precedent, 32.000 de persoane fiind arestate, conform unui bilanț anunțat la sfârșitul lunii septembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5049 secunde