Erdogan anunță că Turcia vrea să mai cumpere rachete din Rusia

102
Erdogan anunță că Turcia vrea să mai cumpere rachete din Rusia - erdoganturcia-1632745088.jpg

Articole de la același autor

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că țara sa intenționează să cumpere un al doilea lot de sisteme de rachete defensive rusești S-400, o mișcare ce ar putea adânci falia dintre Ankara și Washington, aliați NATO, și ar putea atrage noi sancțiuni din partea SUA, scrie Reuters.

Statele Unite susțin că rachete S-400 constituie o amenințare pentru avioanele de luptă F-35 și pentru alte sisteme defensive NATO. De partea cealaltă, Turcia afirmă că nu a putut achiziționa sisteme defensive în condiții avantajoase de la niciun partener NATO.

„Pe viitor, nimeni nu va putea influența ce tip de sisteme defensive cumpărăm, de la cine cumpărăm și cât cumpărăm”, a declarat Erdogan duminică, într-un interviu pentru CBS News, potrivit Reuters.

„Nimeni nu va putea influența asta. Doar noi vom lua aceste decizii”, a completat el.

În decembrie anul trecut, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva Direcției de Industrie a Apărării din Turcia, a șefului ei, Ismail Demir, și a altor trei angajați, ca urmare a achiziției primului lot de rachete rusești S-400.

Însă discuțiile dintre Rusia și Turcia privind livrarea unui al doilea lot de rachete au continuat, ceea ce, a avertizat SUA în mod repetat, va atrage noi sancțiuni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.198 secunde