Erdogan amenință să distrugă "cuiburile" combatanților kurzi în Siria

149
Erdogan amenință să distrugă

Articole recomandate

 Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis, ieri, că va termina cu "cuiburile de teroriști" în regiunile din nordul Siriei controlate de grupările kurde considerate drept teroriste de către Ankara, potrivit AFP.

"Mâine, în ziua următoare, în scurt timp, ne vom debarasa de cuiburile teroriste din Siria, începând cu Minbej și Afrin", a declarat Erdogan, într-un discurs adresat deputaților din partidul său la Ankara.

Minbej și Afrin sunt două regiuni controlate de Unitățile de Apărare a Poporului Kurd (YPG), considerate de Turcia drept o extensie în Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizație calificată drept teroristă de Ankara și aliații ei occidentali.

Turcia a reacționat vehement la anunțul făcut duminică de către SUA privind crearea unei "forțe frontaliere", compusă în parte din YPG, pentru a "împiedica o recrudescență a jihadiștilor" Statului Islamic în nordul Siriei.

De teama că aceste grupuri kurde se vor stabili pentru o lungă perioadă la porțile Turciei, Erdogan a amenințat, luni, că va "ucide în fașă această armată teroristă", care ar urma să numere circa 30.000 de combatanți, potrivit SUA.

El a asigurat, de asemenea, că armata turcă este pregătită să lanseze o operațiune în orice moment împotriva milițiilor kurde la Afrin și Minbej. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.452 secunde