Erdogan amenință cu lansarea unei operațiuni la sol și în aer în nordul Siriei

187
Erdogan amenință cu lansarea unei operațiuni la sol și în aer în nordul Siriei - erdogan-1570362498.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat, sâmbătă, amenințarea cu lansarea unei operațiuni la sol și în aer în Siria contra milițiilor kurde Unitățile de protecție a poporului (YPG), considerate de Ankara organizație teroristă, transmite AFP. 
"Noi ne-am pregătit, am elaborat planurile de acțiune, am dat instrucțiunile necesare", a declarat șeful statului turc într-un discurs televizat, adăugând că ofensiva ar putea începe în curând. 


Erdogan afirmase, marți, că Turcia își va pierde răbdarea față de SUA în legătură cu crearea unei zone de securitate în nordul Siriei, prevăzută în conformitate cu un acord convenit de Washington și Ankara, în luna august. 


Forțele democratice siriene (FDS) sunt formate din combatanți arabi și kurzi pe care țările occidentale se bazează pentru neutralizarea forțelor grupării Statul Islamic din nord-estul Siriei și din Irak. Componenta kurdă a acestei coaliții, Unitățile de protecție a poporului (YPG), este însă considerată de Ankara drept grupare teroristă. 


Președintele turc a amenințat în mai multe rânduri cu lansarea unei ofensive transfrontaliere. El speră că va putea folosi zona de securitate din nordul Siriei pentru a putea repatria aproximativ două milioane de refugiați sirieni aflați în prezent în Turcia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3377 secunde