Erdogan afirmă că Ierusalimul trebuie să fie capitala musulmanilor

187
1
Erdogan afirmă că Ierusalimul trebuie să fie capitala musulmanilor - erdogan-1513598039.jpg

Articole recomandate

Turcia intenționează să-și deschidă o ambasadă în Ierusalimul de Est, a declarat, ieri, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, la câteva zile după ce lideri musulmani reuniți la un Summit la Istanbul au cerut recunoașterea Ierusalimul de Est drept capitala unui stat palestinian, ca reacție la decizia președintelui american Donald Trump ca SUA să recunoască Ierusalimul ca fiind capitala statului Israel, relatează AFP.

"Pentru că orașul este sub ocupație, nu putem merge acolo să deschidem o ambasadă. Dar, cu voia lui Dumnezeu, se apropie ziua când, oficial, vom deschide o ambasadă acolo", a spus Erdogan într-un discurs susținut în fața membrilor formațiunii sale politice, Partidul Justiție și Dezvoltare. (AKP).

Cu acest prilej el l-a criticat, din nou, pe președintele SUA, Donald Trump, pentru decizia de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și de a transfera acolo ambasada americană aflată în prezent la Tel Aviv.

"Statul evreu nu are dreptul să-și însușească Ierusalimul, care este capitala musulmanilor", a mai susținut Erdogan.

Comentează știrea

Nelu
19 decembrie 2017
Diliu papuasul !

Pe zi ce trece , ipochimenul devine tot mai ilogic , mai paranoic . Capitala a musulmanilor nu va fi nicicum , dar cimitir , da !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3799 secunde