Enel Energie și Enel Energie Muntenia, amendate cu 400.000 de lei după facturile uriaşe

960
Enel Energie și Enel Energie Muntenia, amendate cu 400.000 de lei după facturile uriaşe - enel-1642424762.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a amendat societățile Enel Energie și Enel Energie Muntenia cu câte 200.000 de lei fiecare, după controalele efectuate asupra modului de factuare a gazelor naturale.


În urma verificărilor efectuate, ANRE a constatat că societățile Enel Energie și Enel Energie Muntenia au emis facturi aferente consumului de energie electrică pentru luna noiembrie 2021 conținând schema de sprijin prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021.

Potrivit Antena3.ro în ceea ce privește domeniul gazelor naturale, societățile Enel Energie și Enel Energie Muntenia nu au emis facturi clienților beneficiari ai schemei de sprijin prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru consumul de gaze naturale aferent lunii noiembrie 2021.

Totodată, au fost dispuse măsuri pentru restabilirea legalităţii în sensul facturării consumului de gaze naturale aferent lunii noiembrie 2021 și aplicarea schemei de sprijin beneficiarilor acesteia.



Care este poziția firmei amendate


"Clienții Enel Energie și Enel Energie Muntenia beneficiază, în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, de compensații și de plafonarea prețurilor atât la gazele naturale, cât și la energia electrică, în conformitate cu noile reglementări. Facturile aferente consumului de gaze naturale pentru luna noiembrie 2021 au fost emise pentru clienții persoane fizice, având corect implementată schema de compensare și pe cea de plafonare a prețurilor așa cum a fost stabilită prin legislația specifică. În mod similar se procedează pentru persoane juridice care au solicitat beneficiile aferente plafonării și exceptărilor.

A fost un efort operational fără precedent din partea Enel Energie și Enel Energie Muntenia, generat de nevoia de modificare în regim de urgență a sistemelor informatice pentru implementarea schemei reglementate prin acte legislative succesive, ultimele fiind publicate în Monitorul Oficial din data de 18 decembrie 2021. Așadar, clienții persoane fizice au primit o singură factură, corectă, pentru intervalul de consum menționat, termenul de plată fiind cel agreat în contract, fără nicio altă modificare", au transmis reprezentanţii Biroul de presa Enel România.











Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7114 secunde