Emmanuel Macron l-a invitat pe Boris Johnson în vizită în Franța

178
Emmanuel Macron l-a invitat pe Boris Johnson în vizită în Franța - emmanuel-1564173390.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a discutat la telefon cu noul premier britanic Boris Johnson, pe care l-a invitat să efectueze o vizită în Franța, în săptămânile imediat următoare, a indicat președinția franceză, citată, vineri, de AFP. Pe de altă parte, ministrul francez pentru Afaceri europene l-a avertizat pe Johnson că acordul de Brexit nu va fi renegociat. 


În convorbirea telefonică de joi seara, Emmanuel Macron, aflat în vacanță în sudul Franței, l-a felicitat pe Boris Johnson pentru numire și a salutat cooperarea lor în probleme bilaterale, europene și internaționale, a menționat președinția.


Cei doi lideri au convenit, de asemenea, să discute despre Brexit în săptămânile care vin, în conformitate cu exigențele Uniunii Europene, a mai arătat palatul Elysee. 


Boris Johnson este așteptat în Franța peste circa o lună, cu prilejul summitului G-7 care va avea loc la Biarritz, între 24 și 26 august. 
Ministrul de stat francez pentru Afaceri europene, Amelie de Montchalin, l-a atenționat pe noul premier britanic că, deși este gata să coopereze cu el, Parisul și alte capitale europene nu vor renegocia termenii ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3163 secunde