Emilian Imbri, despre evoluția pandemiei: N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare

168
Emilian Imbri, despre evoluția pandemiei: N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare - emilian-1632417635.jpg
Expertul în sănătate publică Emilian Imbri a explicat, joi seară, că intensitatea pandemiei este determinată de comportamentul populației. În plus, acesta este de părere că evoluția epidemiei ar fi fost alta dacă relaxarea ar fi fost dublată de vaccinare.


Întrebat, la un post TV, cum vede actualul context medical în al patrulea val al pandemiei, Emilian Imbri a explicat: „Este firesc ce se întâmplă, adică este normal ce se întâmplă pentru că ne așteptam. Eu am spus de multe ori, și îmi place să repet, că pandemia și nivelul, și intensitatea o creează omul prin comportamentul lui, deci oamenii, populația, prin modul în care se comportă. Gândiți-vă că s-a venit din concediu”.


Potrivit Realitatea.net, , expertul în sănătate publică este de părere că autoritățile au introdus relaxările prea devreme și, astfel, oamenii au început să fie din ce în ce mai puțin prudenți.


„Nu cred că ține încă de anotimpuri, nu cred pentru că în alte țări și vara a fost o explozie de infectări. Practic, relaxare generală în orice, că până atunci erau mai puțin oameni care totuși nu respectau, în momentul în care s-a dat un anunț clar, oficial, că se relaxează totul și că masca nu mai trebuie să o purtăm, și că se poate intra oriunde, oamenii chiar și-au dorit lucrul acesta și atunci chiar au și crezut.

Noi nu am stins toate focarele însă, erau focare localizate de mai mică intensitate, dar nu le-am stins și în momentul în care s-a ieșit și de acolo și s-a ajuns în locuri populate, anume locurile de recreere, meciuri, spectacole, festivaluri… firesc, dar asta chiar nu trebuie să mai comentăm pentru că, dacă nu ar fi fost, probabil că ar fi fost mai mică manifestarea. Probabil, dar nu poți să știi și atunci haideți să nu dăm vina pe ceva anume. Ideea este că ceea ce trăim acum a fost prevăzut de către câțiva specialiști”, a afirmat Emilian Imbri, la un post TV.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4389 secunde