Elveția interzice toate evenimentele majore, din cauza coronavirusului

150
Elveția interzice toate evenimentele majore, din cauza coronavirusului - elvetia-1582896148.jpg

Articole recomandate

Elveția a decis, vineri, să interzică până pe 15 martie cel puțin, toate evenimentele publice și private care reunesc peste 1.000 de persoane, în scopul limitării transmiterii noului coronavirus, informează AFP.

"Din cauza situației actuale și a propagării coronavirusului, Consiliul Federal (guvernul elvețian) a decis să declare situația cu care se confruntă în prezent Elveția drept «situație specială» în sensul legii referitoare la epidemii și să interzică manifestările publice și private care adună simultan peste 1.000 de persoane", potrivit unui comunicat al guvernului.

Interdicția intră în vigoare imediat și se va aplica cel puțin până pe 15 martie.

"Aceste măsuri s-au dovedit eficiente în alte țări și sunt conforme cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății", a declarat ministrul elvețian al Sănătății, Alain Berset, cu prilejul unei conferințe de presă.

În cazul manifestărilor la care participă mai puțin de 1.000 de persoane, organizatorii trebuie, în colaborare cu autoritățile, să evalueze riscurile pentru a stabili dacă pot sau nu organiza evenimentul respectiv. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3465 secunde