Elon Musk, obligat să demisioneze de la președinția Tesla și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari

193
Elon Musk, obligat să demisioneze de la președinția Tesla și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari - elonmuskshrug-1538294092.jpg

Articole recomandate

Elon Musk a acceptat, sâmbătă seară, să demisioneze din funcția de președinte al companiei Tesla și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autoritățile de reglementare din Statele Unite.

Comisia pentru Garanții și Tranzacții financiare (SEC) a făcut anunțul sâmbătă, în urma unei anchete declanșate de anunțul făcut de fondatorul Tesla în rețeaua Twitter, pe 7 august, că ar putea delista compania de la bursă, achiziționând acțiunile de pe piață la prețul de 240 de dolari bucata, și că fondurile în acest scop sunt asigurare.

"De fapt, Musk știa că tranzacția potențială este nesigură și supusă multor condiții", a explicat SEC, care a formulat săptămâna aceasta acuzații de fraudă. Comisia a remarcat că mesajele respective prin Twitter au perturbat semnificativ piața.

Acordul cu SEC nu implică nicio recunoaștere a vinovăției de către Musk sau de către firma producătoare de autovehicule electrice pe care o conduce. Elon Musk va putea rămâne director general, iar viitorul președinte al consiliului de administrație va trebui să îi supravegheze mai bine comunicațiile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8532 secunde