Elevii unei şcoli din Tecuci, învăţaţi cum să se apere de virusuri cu ajutorul unei lecţii interactive

150
Elevii unei şcoli din Tecuci, învăţaţi cum să se apere de virusuri cu ajutorul unei lecţii interactive - scoalacovid-1633532090.jpg
O şcoală din Tecuci a iniţiat un proiect prin care copiii sunt învăţaţi să se apere de virusuri cu ajutorul unei lecţii interactive. Elevii au învăţat despre igienă, regulile de protecţie, dar şi despre vaccin, ajungând în atenția site-ului guvernamental RO Vaccinare.


La Şcoala Gimnazială nr. 10 „Dimitrie Sturdza” din Tecuci, o profesoară pasionată de munca pe care o face de zeci de ani a realizat o lecție interactivă care să vină în sprijinul celor mici în aceste vremuri complicate de pandemie.

De Ziua Educaţiei, învățătoarea Florentina Golea a reuşit să implice copiii într-o lecţie educativă şi interactivă despre sănătatea publică. Astfel, elevii clasei a patra au desenat şi discutat liber despre cum putem să ne apărăm mai bine de viruşi.

Potrivit Antena3.rom Inițiativa nu a scăpat celor de la site-ul Ro Vaccinare care au ținut să promoveze și să felicite un asemenea demers.  


"Copiii respectă regulile, noi adulţii le încălcăm"

„Soluţiile lor pot fi adevărate exemple pentru noi toţi. Într-un simplu brainstorming, copiii au asociat vaccinarea cu imunitatea, cu libertatea, cu zâmbetele, cu bucuria de-a participa la activităţi, petreceri, excursii, tabere. În borcănelele pentru cei dragi, elevii au pus lucrurile pe care ei consideră că i-ar proteja. Copiii sunt foarte deştepţi, au înţeles: spălatul pe mâini, folosirea dezinfectantului, portul măştii, păstrarea distanţei de 1-2 m şi vaccinul. Au mai înţeles că doar aşa putem pune STOP pandemiei”, a anunţat RO Vaccinare.

Lecţia a fost propusă de UNICEF România, organizaţie care dezvoltă programe pentru ca toţi copiii pentru a avea parte de servicii de sănătate, de condiţii de trai decente şi de acces la educaţie.

„În fiecare an, Ministerul Educaţiei şi UNICEF ne provoacă la cea mai mare lecţie. Sunt abordate diverse teme. De exemplu, anul trecut a fost despre bullying. Anul acesta tema a fost - cea mai mare lecţie despre vaccinare. Eu le-am făcut propria lecţie. Să ştiţi că sunt lucruri pe care noi le facem în mod normal: ne spălăm pe mâini, păstrăm distanţa, învăţăm cum ne apărăm împotriva bolilor. Copiii respectă regulile, noi adulţii le încălcăm”, a declarat Florentina Golea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4162 secunde