El Salvador vrea să construiască oraşul Bitcoin

100
El Salvador vrea să construiască oraşul Bitcoin - elsalvadorsvreasaconstruiasca-1637595232.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele El Salvadorului, Nayib Bukele, a anunţat că va construi un oraş circular sub forma unei monede, la baza unui vulcan, în regiunea sud-estică La Unión. Oraşul va fi finanţat cu moneda adoptată de El Salvador, bitcoin. Amplasamentul va profita de energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta generarea de bitcoin. El Salvador este prima țară care a decis folosirea Bitcoin ca mijloc legal de plată. Măsura a dus la proteste pe scară largă din cauza temerilor că această criptomonedă va aduce instabilitate și inflație în această țară săracă din America Latină.

Adresându-se unei mulțimi gălăgioase la un eveniment promoțional bitcoin în orașul de coastă Mizata, Bukele a declarat că noul oraș planificat va „include totul”. „Zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată - totul dedicat bitcoin”, a spus președintele, care a adăugat că în oraș nu se vor percepe impozite pe venit, ci doar taxa pe valoarea adăugată. El a precizat că jumătate din veniturile obținute vor fi folosite pentru „a construi orașul”, în timp ce restul va fi folosit pentru a menține străzile „îngrijite și curate”.

Extragerea Bitcoin și a altor criptomonede se face cu ajutorul unor computere sofisticate care rezolvă probleme matematice complexe. Este un proces costisitor, dificil și consumă cantități mari de energie. Bukele nu a oferit date pentru construcția sau finalizarea orașului, dar a spus că a estimat că o mare parte din infrastructura publică va costa aproximativ 300.000 de Bitcoini. Un Bitcoin se tranzacționează în prezent la puțin sub 60.000 de dolari. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 August 2012
Stire din Actual : Cutremur puternic în El Salvador
Pagina a fost generata in 0.4605 secunde