Efectele grevei din Franța: bicicletele se vând pe bandă rulantă!

231
Efectele grevei din Franța: bicicletele se vând pe bandă rulantă! - profimedia01064836022-1576583429.jpg

Articole recomandate

Criza socială se prelungește în Franța – sindicatele rămân ferme pe poziții cu doar câteva zile înainte de vacanța de iarnă, potrivit RFI. Iar în lipsa transportului în comun, parizienii s-au grăbit să își cumpere o bicicletă și cu greu se găsesc taxiuri în această perioadă.


Executivul se teme că această grevă, ce paralizează transporturile la doar câteva zile de sărbătorile de Crăciun și Anul nou, va adânci criza socială și mai mult.

În Paris, oamenii fac km întregi pe jos pentru a ajunge la muncă: "mergem pe jos, nu avem altă soluție. Noroc că locuiesc aproape de serviciu și că nu fac decât 30 de minute pe jos sunt alții care sunt mult mai afectați de grevă. Se întâmplă să întârzii totuși dar nu este prea grav, am un orar flexibil de muncă. Pe de o parte înțeleg acest protest, de ce protestează angajații din transporturi, dar este o reformă ce privește pe toată lumea. Cred că guvernul nu a explicat prea bine ce dorește să facă de aceea există multe îngrijorări. Eu înțeleg că această grevă încurcă multă lume dar dacă transportatorii au decis că aceasta este maniera de a se face înțeleși…."


Iar în lipsa transportului în comum, parizienii s-au grăbit să își cumpere o bicicletă, cu greu se găsesc taxiuri în această perioadă. În plus există riscul de a rămâne blocat în trafic – luni dimineață s-au înregistrat 620 de km de ambuteiaje în regiunea pariziană. "Nu știam drumul meu spre muncă, în bicicleta, căci eram mereu în metrou. Dar acum cu greva am decis să îmi cumpăr o bicicletă și observ că nu este deloc greu să mă deplasez cu ea", spune un biciclist.

Ïntr-un moment în care comercianții se plâng că nu pot vinde din cauza grevei, magazinele pentru biciclete sunt singurele cu profit în această lună. Julien este proprietarul unui magazin de biciclete: "Întârzierile, grevele, incidentele din transportul public … s-au tot înmulțit iar oamenii cedeză deja. Preferă să pedaleze pe o ploaie urâtă decât să recurgă la transportul în comun."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3599 secunde