Efectele "bune" ale epidemiei de coronavirus. Poluarea din China s-a redus cu 25%

246
Efectele

Articole recomandate

Epidemia de coronavirus a avut - paradoxal - și un efect benefic pentru sănptate. Emisiile de dioxid de carbon în China s-au redus cu cel puțin un sfert. Asta ca urmare a restricților de trafic și a limitării activității fabricilor. Sunt concluziile unui studiu publicat de Centrul de Cercetare în domeniul Energiei și Aerului Curat (CREA), cu sediul în Finlanda.


Prelungirea vacanței cu ocazia Festivalului Primăverii și restricțiile impuse în mai multe orașe din China ca urmare a răspândirii virusului ucigaș sunt câteva dintre motivele pentru care emisiile de dioxid de carbon au scăzut de la 400 de milioane de tone la 300 milioane de tone, multe fabrici fiind închise sau activitatea lor fiind redusă considerabil.


Răspândirea rapidă a noului coronavirus - care a ucis peste 2.000 de persoane și a infectat aproximativ 74.000 de oameni - a dus la o scădere a cererii de cărbune și petrol, ceea ce a dus și la scăderea emisiilor de CO2, potrivit studiului citat de Japan Times. 


China este cel mai mare importator și consumator de petrol din lume, însă capacitatea de producție a rafinăriilor din provincia Shandong - centrul petrolier al țării - a ajuns la cel mai scăzut nivel din toamna anului 2015.


"Măsurile pentru controlul răspândirii coronavirusului au dus la reduceri de la 15% la 40% la nivelul producției în sectoarele industriale cheie", se arată în raport. "Emisiile de CO2 s-au redus cu cel puțin un sfert în ultimele două săptămâni."


Dar ecologiștii au avertizat că acest fenomen este, totuși, temporar. "După ce epidemia de coronavirus va fi controlată este posibil să observăm un fenomen de retorsiune"- fabrici care vor mări producția pentru a compensa pierderile din această perioadă", a declarat Li Shuo, purtătorul de cuvânt al Greenpeace China.


Sursa: Digi24


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9654 secunde