DUPĂ RUSIA, E RÂNDUL UCRAINEI! Premierul Honcearuk și-a anunțat demisia

164
DUPĂ RUSIA, E RÂNDUL UCRAINEI! Premierul Honcearuk și-a anunțat demisia - ddd-1579252414.jpg

Articole recomandate

Premierul ucrainean Oleksi Honcearuk a anunțat vineri că și-a prezentat demisia după ce în spațiul public au apărut declarații ce i-au fost atribuite și în care acesta aducea critici la adresa președintelui Volodimir Zelenski, informează AFP, Reuters și Ukrinform, citate de Agerpres. 'Am venit în funcție pentru a transpune în practică programul președintelui. El este pentru mine un model de deschidere și decență', scrie Honcearuk pe pagina sa de Facebook. Cu toate acestea, 'pentru a risipi orice îndoială privind respectul nostru și încrederea față de președinte, am scris o cerere de demisie și i-am trimis-o' lui Volodimir Zelenski, 'cu dreptul de a o depune în parlament', a anunțat prim-ministrul ucrainean.

Președinția de la Kiev a confirmat vineri informația, indicând că președintele Volodimir Zelenski urmează să examineze cererea de demisie prezentată de premier.

Potrivit media ucrainene, la 15 ianuarie, pe YouTube a fost postată o înregistrare audio a unor presupuse conversații care ar fi avut loc între prim-ministrul Ucrainei, Oleksi Honcearuk, ministrul de finanțe Oksana Markarova, șeful Băncii Naționale a Ucrainei, Iakov Smoli, și adjuncta acestuia, Iekaterina Rojkova. Presa de la Kiev a acreditat ipoteza că ar fi vorba de interceptări făcute ilegal în cabinetul de lucru al premierului în timpul unei ședințe de guvern, în care acesta se declară 'profan' în problemele economice și îl acuză pe președintele Zelenski de lipsă de competență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5341 secunde