Dosarul Khashoggi: cinci persoane, condamnate la moarte

534
Dosarul Khashoggi: cinci persoane, condamnate la moarte - dddd-1577095788.jpg

Articole recomandate

O instanță din Arabia Saudită a decis, luni, condamnarea la moarte a cinci persoane în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, anul trecut, într-un consulat din Turcia, transmite BBC, citat de Digi 24.

Jamal Khashoggi, un cunoscut critic al guvernului saudit, a fost ucis în octombrie 2010, la scurt timp după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, pentru reînnoirea vizei.

El ar fi fost ucis de către o echipă de agenți saudiți.

11 persoane au fost trimise în judecată, iar în cazul a cinci dintre ei judecătorii au decis condamnarea la moarte. Idenitatea acestora nu a fost dezvăluită și nici nu a fost precizat rolul lor în asasinat.

Uciderea sa a ridicat tensiunile dintre Arabia Saudită și Turcia, în contextul în care președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat că autoritățile turce au înregistrări audio cu ce i s-a întâmplat jurnalistului în consulat.

Erdogan a mai spus atunci că în timpul percheziționării consulatului Arabiei Saudite de la Istanbul, autoritățile turce au descoperit că în unele zone din clădire ar fi fost proaspăt vopsite și că poliția ar fi găsit, de asemenea, și materiale toxice.

"Pot fi auzite vocea sa și vocile bărbaților care vorbesc în arabă. Poți să auzi cum a fost interogat, torturat și apoi ucis", a declarat un oficial turc sub protecția anonimatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4844 secunde