Donald Tusk: "Visul renunțării la Brexit nu a murit"

200
Donald Tusk:
Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut, ieri, la Strasbourg, o pledoarie pentru visul ca Regatul Unit să renunțe la părăsirea Uniunii Europene și le-a cerut politicienilor să nu cadă pradă tentației de a abandona negocierile de dragul unui Brexit pripit, transmite Reuters.

În cadrul unei dezbateri în plenul Parlamentului European consacrate summitului extraordinar al UE pentru Brexit, desfășurat în 10 aprilie, Tusk a ținut să-i răspundă liderului unei țări membre care avertizase "visătorii" să nu se gândească la faptul că "Brexitul poate fi revocat".

"În acest moment mai degrabă dificil din istoria noastră, avem nevoie de visători și de vise. Nu putem să abandonăm în fața fatalismului. Cel puțin eu nu voi renunța la visul despre o Europă unită și mai bună", a spus fostul premier polonez.

Nu este clar la ce lider politic s-a referit Tusk, dar la summitul UE din 10 aprilie, președintele francez Emmanuel Macron s-a pronunțat pentru acordarea unei perioade de numai câteva săptămâni Regatului Unit pentru a decide dacă dorește să iasă din blocul comunitar cu un acord negociat sau în mod dezordonat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.196 secunde