Donald Tusk: "O Scoție independentă ar fi primită cu entuziasm de către UE"

240
Donald Tusk:

Articole recomandate

Fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că Scoția ar fi primită în Europa cu entuziasm dacă și-ar obține independența de restul Regatului Unit, dar că procesul readerării la Uniunea Europeană nu ar fi unul automat, relatează Press Association. 


Într-o intervenție avută pentru programul "Andrew Marr Show", de la postul BBC, Tusk a declarat că se simte "foarte scoțian" după Brexit și a adăugat că Scoția ar fi tratată cu empatie dacă și-ar căpăta independența și ar căuta un loc la masa UE. 


Șefa executivului scoțian, Nicola Sturgeon, și-a manifestat intenția de a adera din nou la Uniunea Europeană dacă Scoția va ieși din Regatul Unit, însă oponenții ei au atras atenția că accesul în blocul european nu este garantat. 


Comentariile lui Tusk intervin după ce un sondaj YouGov releva că 51% dintre scoțieni sprijină independența - o majoritate pentru prima dată în cinci ani. Totuși, majoritatea scoțienilor intervievați au declarat și că nu ar dori alt referendum pe această temă în 2020 sau 2021, ci abia în următorii cinci ani. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5411 secunde