Donald Trump, tur de forță în Europa

186
Donald Trump, tur de forță în Europa - donaldtrump-1531141750.jpg

Articole recomandate

Liderul Casei Albe, Donald Trump, care a reușit deja să intre în conflict cu principalii aliați ai Statelor Unite ale Americii, se pregătește pentru un turneu european care se anunță a fi tumultuos.

11-12 iulie: participare la summit-ul NATO de la Bruxelles. 13 iulie: vizită în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și întrevedere cu Regina Elisabeta a II-a. 16 iulie: întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, la Helsinki, în Finlanda. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, promotorul politicii "America pe primul loc", va veni săptămâna viitoare în Europa pentru a discuta cu aliații SUA, cu care a intrat în conflict pe mai multe teme și în fața cărora nu pare deloc dispus să cedeze. Tocmai din acest motiv, Summit-ul Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles se anunță a fi unul tensionat. În timp ce oficialii americani și cei ai statelor aliate încercau să pună la punct o coregrafie care să permită crearea unei imagini a unității, în care cele 29 de state membre NATO să arate că vor continua lupta împotriva terorismului, că vor ține piept Rusiei și că vor lucra îndeaproape pentru a crește cheltuielile alocate apărării, Donald Trump a perturbat atmosfera, notează "The Wall Street Journal".

Mai precis, șeful Casei Albe le-a trimis liderilor unor țări din NATO, inclusiv Germaniei, Belgiei, Norvegiei și Canadei, scrisori aspre prin care le cere să-și sporească fondurile alocate apărării, în caz contrar amenințând să modifice prezența militară la nivel global a SUA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.318 secunde