Donald Trump susține tortura prin simularea înecului pentru suspecții de terorism

185
Donald Trump susține tortura prin simularea înecului pentru suspecții de terorism - trump-1485436520.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump crede în continuare că tehnica de torturare a suspecților de terorism cunoscută drept simulare a înecului funcționează în timpul audierilor, pentru că "trebuie să luptăm împotriva focului cu foc", se arată într-un interviu exclusiv pentru televiziunea ABC, relatează BBC.

De asemenea, miliardarul american a explicat că se va consulta cu secretarul Apărării, James Mattis, și cu directorul CIA, Mike Pompeo, pentru a vedea dacă se poate demara o acțiune legală pentru combaterea rasismului în Statele Unite.

Președintele a explicat că în timp ce grupările radicale decapitează oameni în Orientul Mijlociu, autoritățile americane nu joacă pe un "teren egal" în lupta împotriva terorismului global, care a ajuns inclusiv în SUA.

Însă, poziția liderului american cu privire la tortură nu pare să fie împărtășită de proprii oameni, directorul CIA precizând că ar fi o eroare colosală dacă s-ar face un pas înapoi cu privire la tortura din SUA.

Donald Trump a declarat că vrea doar "să mențină țara în siguranță". "Atunci când ne împușcă, atunci când taie capetele oamenilor noștri și a altor oameni, atunci când taie capetele unor oameni doar pentru că se întâmplă să fie creștini în Orientul Mijlociu, atunci când ISIS face lucruri de care nimeni nu a mai auzit de la încheierea Evului Mediu, atunci aș putea să am sentimente puternice pentru simularea înecului", a declarat noul lider de la Casa Albă.

Trump a susținut că a vorbit cu mai mulți oficiali americani, care i-au explicat că tortura funcționează. "Noi avem această tehnică și nu putem să facem nimic? Mă bazez pe Pompeo și Mattis. Dacă ei nu vor să facem asta, atunci e ok. Dacă ei sunt de acord cu asta, atunci voi munci pentru a găsi o soluție".

Trump a declarat încă din timpul campaniei electorale că este dispus să ordone trupelor americane să execute simularea înecului și alte tehnici de tortură ceva mai dure împotriva suspecților de terorism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3419 secunde