Tradiționalul discurs al președintelui privind Starea Uniunii

Donald Trump s-a lăudat cu promisiunile sale respectate în fața unui Congres divizat

176
Donald Trump s-a lăudat cu promisiunile sale respectate în fața unui Congres divizat - donald-1580946841.jpg

Articole recomandate

Cu nouă luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump s-a lăudat, marți, cu promisiunile sale respectate și cu o economie în creștere, fără a spune un cuvânt despre procesul său de impeachment, în preziua pronunțării verdictului, care va fi cel mai probabil o achitare, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Divizarea care domnește în clasa politică, precum în întreaga țară, a fost palpabilă în timpul tradiționalului discurs al președintelui privind Starea Uniunii. Președintele SUA a evitat ostentativ să strângă mâna întinsă de președinta democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi. Aceasta din urmă, odată alocuțiunea încheiată, a rupt într-un gest inedit exemplarul pe care îl primise din discursul președintelui. 


"Spre deosebire de atâția alții dinaintea mea, eu îmi respect promisiunile", a spus Donald Trump, întrerupt fără încetare de ovațiile în picioare ale republicanilor, care au scandat "USA, USA", în timp ce în cealaltă jumătate a hemiciclului opoziția democrată a rămas așezată și tăcută. 


Donald Trump traversează o perioadă bună, iar achitarea sa care se profilează de către Senat va marca epilogul unei proceduri de destituire de cinci luni care nu a afectat o bază electorală mereu fidelă. 


Chiar mai bine, potrivit ultimului sondaj al Institutului Gallup, miliardarul republican are o cotă de încredere de 49%, scorul său cel mai ridicat de la instalarea la Casa Albă, în ianuarie 2017. 


Iar cireașa de pe tort, scrie France Presse, este că alegerile primare democrate pentru a-i desemna un contracandidat au început, luni, în statul Iowa, cu un fiasco răsunător. 


În aceeași Cameră a Reprezentanților în care a fost pus sub acuzare pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului, liderul de la Casa Albă a abordat toate temele campaniei care urmează pentru scrutinul de la 3 noiembrie: "zidul puternic" împotriva imigrației venite din Mexic, intenția sa de a interzice avorturile "târzii" și acuzațiile împotriva candidaților democrați care militează, în opinia sa, "pentru un control socialist al sistemului nostru de sănătate". 


El a pus însă accentul pe "marea reușită economică" a SUA și pe "boom-ul gulerelor albastre", într-un discurs fără surprize. "Strategia noastră a funcționat", a spus el, evocând recentele sale acorduri comerciale cu China, Canada și Mexic. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3301 secunde