Donald Trump s-a împăcat cu presa la dineul Gridiron Club

91
Donald Trump s-a împăcat cu presa la dineul Gridiron Club - donaldtrump-1520173844.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a fost călduros primit, sâmbătă seara, de reprezentanții a ceea ce el a numit media de 'fake news', la gala Gridiron Club, una din cele mai vechi tradiții de la Washington, relatează dpa.


 Donald Trump a fost invitat de onoare la cea de-a 133-a ediție a evenimentului de la care nu a lipsit niciun președinte al SUA, cu excepția lui Grover Cleveland, la sfârșitul secolului XIX. Predecesorul său Barack Obama a participat în 2011 la dineul la care ziariști din Washington îl 'prăjesc' pe șeful statului și fac haz în general de scena politică americană. La evenimentul cu circa 600 de participanți - nu doar ziariști, ci și personalități din politică, afaceri și entertainment - s-a parodiat situația din Congres și de la Casa Albă, în scenete, cântece și discursuri.


Trump a intrat în joc și i-a ironizat pe liderii Partidului Democrat, de opoziție, dar nu i-a scutit nici pe membrii propriului partid și nici pe vicepreședintele Mike Pence, prezent în sală - pe care l-a numit 'unul din cei mai buni bărbați adevărați pe care i-ați putea întâlni', într-o aluzie voalată la poziția sa fermă împotriva homosexualității.


Legat de numeroasele plecări de personal al Casei Albe în primul său an ca președinte, Trump a afirmat că-i plac agitația și haosul, pentru că sunt 'incitante și revigorante' și aduc un suflu nou. El a glumit și despre obiceiul său de a-și exprima opiniile pe Twitter, argumentând că acest lucru îl ajută pe șeful de personal John Kelly 'să știe ce are de spus'. Nu s-a putut abține să nu-i înțepe și pe ziariștii cu orientare de stânga, declarând că nu s-a mai simțit atât de bine de când le-a văzut expresiile de pe față în seara alegerilor prezidențiale din 2016. Dacă anul trecut a preferat să-l trimită la eveniment pe vicepreședintele Pence, anul acesta Trump i-a luat prin surprindere pe organizatori anunțând cu mai puțin de două săptămâni în urmă că va veni la dineu, împreună cu Prima Doamnă Melania Trump. Evenimentul este organizat de Clubul și Fundația Gridiron, înființate în 1885 de ziariști de la principalele publicații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde