Donald Trump, primul lider străin primit de noul împărat al Japoniei

278
Donald Trump, primul lider străin primit de noul împărat al Japoniei - donald-1558985238.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a fost primit, ieri, la Tokio, de împăratul Naruhito și împărăteasa Masako, devenind astfel primul lider al unui guvern străin primit în audiență de noul împărat al Japoniei de la urcarea acestuia pe tron la 1 mai, după abdicarea tatălui său, Akihito, informează agențiile de presă internaționale. 


Primirea la împărat a reprezentat punctul culminant al vizitei de stat pe care președintele american a început-o, sâmbătă, în Japonia și care se va încheia astăzi, vizită umbrită de tensiunile comerciale dintre cei doi aliați.
 
Șeful statului american și-a manifestat încântarea de a beneficia de onoarea primei recepții oferite de împăratul Japoniei. Acesta i-a invitat pe președinte și pe soția sa la un dineu de stat somptuos în seara zilei de luni. 


"Sunt peste 200 de ani de când nu a mai avut loc un astfel de eveniment în istoria Japoniei. Așadar, este o mare onoare să reprezint Statele Unite", a declarat Trump, duminică seară, la un banchet oferit de premierul Shinzo Abe. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5937 secunde