Donald Trump, întâmpinat cu proteste în Marea Britanie

120
Donald Trump, întâmpinat cu proteste în Marea Britanie - trump-1559666123.jpg

Articole recomandate

Sunt proteste la Londra, iar direct vizat este Donald Trump. Este a doua zi a vizitei de stat pe care președintele american o face în regat, iar mii de oameni scandează împotriva sa. Sunt nemulțumiți că țara le e vizitată de un lider pe care-l consideră xenofob, rasist și misogin.


Mii de protestatari s-au adunat la Trafalgar Square pentru un "carnaval al rezistenței" față de Trump.


Organizația Together Against Trump ("Împreună împotriva lui Trump"), speră să aducă sute de mii de oameni pe străzile din apropiere de Westminster.


Protestatarii vor trece de Scotland Yard pentru ca apoi să ajungă la Parliament Square. Acolo sunt așteptate mai multe persoane pentru a ține discursuri, inclusiv liderul laburist Jeremy Corbyn.


Poliția din Londra a informat că au fost mobilizați 3.182 de polițiști pentru a asigura securitatea publicului.


Protestatarii reuniți în apropierea parlamentului britanic au lansat un balon pe care Donald Trump este înfățișat ca un bebeluș în scutece.


Unul dintre realizatorii balonului, Leo Murray, a explicat: "Încercăm să îi reamintim președintelui cât de puțin binevenit este în această țară".


De asemenea, protestatarii au instalat marți în centrul Londrei o sculptură a lui Donald Trump care scrie pe Twitter dintr-o toaletă aurită. Activistul Don Lessem a plasat sculptura sa de 5 metri, intitulată "Dump Trump" (Trump cel prost), în Trafalgar Square, unde demonstranții s-au strâns încă de la primele ore ale dimineții.


Luni, militanți de la filiala din Marea Britanie a organizației pentru drepturile omului Amnesty International și-au instalat bannere pe podul Vauxhall peste Tamisa, situat în dreptul Ambasadei SUA la Londra.


"Rezistați sexismului. Rezistați rasismului. Rezistați urii. Rezistați cruzimii. Rezistați-i lui Trump" - se putea citi pe pancarte.


Departe de aceste proteste, Trump a avut azi o serie de întâlniri oficiale, inclusiv cu premierul Theresa May. Președintele american a promis Marii Britanii un acord comercial post-Brexit substanțial.


Șefa guvernului va părăsi vineri funcția, după ce nu a reușit să găsescă o soluție referitoare la Brexit. Trump a spus deja că așteaptă ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, ca să poată negocia un acord comercial direct între cele două state.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5036 secunde