Donald Trump cere producătorilor auto să construiască noi fabrici în SUA

183
Donald Trump cere producătorilor auto să construiască noi fabrici în SUA - donaldtrump-1485354852.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump s-a întâlnit marți cu șefii celor mai mari producători auto din Statele Unite pentru a-i stimula să creeze mai multe locuri de muncă și să facă mai multe vehicule în țară, în caz contrar urmând să se confrunte cu taxe mai ridicate, transmite Euronews.


Președintele SUA le-a spus șefilor de la General Motors (Mary Barra), Ford (Mark Fields) și Fiat Chrysler (Sergio Marchionne) că vrea să reducă reglementările pentru a-i stimula să construiască noi fabrici de asamblare în Statele Unite.


"Aducem industria înapoi în SUA, reducem în mod semnificativ taxele și reducem reglementările care nu sunt necesare. Vrem reglementări, dar vrem unele reale, care să însemne ceva. Vom face procedurile mult mai simple pentru companiile auto și pentru toți cei care vor să facă afaceri în SUA", a declarat Donald Trump.


Acesta i-a asigurat pe produ-cătorii auto că va accelera aprobările de mediu.
"Într-un mod cuprinzător, sunt o persoană care luptă împotriva poluării mediului, cred în asta, dar a scăpat de sub control. Vom face o procedură foarte rapidă, prin care vom acorda sau nu permise companiilor auto, dar vom ști asta foarte rapid. Și, în linii mari, vom da aceste permise. Deci, vom avea o atitudine prietenoasă", a spus Trump.


După întâlnire, directorul general al Ford, Mark Fields, a afirmat că este încurajat de politicile economice ale lui Donald Trump, pe care l-a lăudat pentru intenția de retragere din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP).


"În mod repetat am declarat că sursa tuturor barierelor comerciale o reprezintă manipularea valutară și TPP nu a reușit să gestioneze asta. Apreciem curajul președintelui de a ieși dintr-un acord comercial greșit", a declarat Fields. 


Mary Barra, directorul general al General Motors (GM), s-a referit la oportunitatea imensă de a lucra împreună cu Executivul pentru îmbunătățirea competitivității, crearea de locuri de muncă și siguranță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5016 secunde