Donald Trump asigură că nu vrea să determine o schimbare de regim în Iran

128
Donald Trump asigură că nu vrea să determine o schimbare de regim în Iran - donald-1563364077.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a dat asigurări, marți, că nu vrea să determine o schimbare de regim în Iran, a cărui "influență destabilizatoare" în Orientul Mijlociu este denunțată în permanență de SUA, informează AFP.

"Nu încercăm să determinăm o schimbare de regim. Nu încercăm deloc să determinăm acest lucru", a declarat Trump de la Casa Albă.

Cu toate acestea, Donald Trump a atenționat că Iranul "nu poate avea arma nucleară".

Ghidul Suprem al Iranului, Ali Khamenei, a avertizat, marți, că țara sa va continua în mod cert să-și reducă angajamentele asumate prin acordul internațional asupra programului său nuclear, acord încheiat în 2015 și din care SUA s-au retras în mai 2018.

După aceasta, Washingtonul a restabilit o serie de sancțiuni economice în cadrul unei campanii de "presiune maximală" împotriva Teheranului, acuzat de destabilizarea regiunii.

Tensiunile dintre cele două țări, care nu mai întrețin relații diplomatice din 1980, s-au acutizat foarte mult în ultimul timp din cauza unei serii de incidente în Golf, apoi a distrugerii, în iunie, a unei drone americane de o rachetă iraniană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5253 secunde