Donald Trump anunță plecarea șefului serviciilor de informații

161
Donald Trump anunță plecarea șefului serviciilor de informații - donald-1564435792.jpg

Articole recomandate

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că șeful serviciilor de informații, Dan Coats, își va părăsi postul în august și că intenționează să îl schimbe cu John Ratcliffe, membru al Camerei Reprezentanților, relatează AFP. 


Coats își va încheia la 15 august funcția de Director al Serviciilor Naționale de Informații, un post care supervizează și coordonează activitățile CIA, NSA și ale altor servicii de informații americane. 


În timpul mandatului său, Coats a fost deseori în dezacord cu Trump pe subiecte de primă importanță și pare să fi fost ținut uneori la distanță de anumite dosare, dar a încercat să evite o confruntare directă cu președintele. 


Trump și-a anunțat, duminică, pe Twitter, intenția de a-l desemna în locul său pe John Ratcliffe, ales de Texas în Camera Reprezentanților. Ratcliffe face parte în prezent din comisiile de informații, de justiție și de securitate internă din Camera Reprezentanților. 


"Fost procuror, John Ratcliffe va inspira măreție țării pe care o iubește", a scris Trump, care i-a mulțumit de asemenea lui Coats pentru "marile servicii aduse țării noastre".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3032 secunde