Donald Trump amenință Iranul cu distrugerea

195
Donald Trump amenință Iranul cu distrugerea - donald-1558381493.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump a amenințat, duminică, Iranul cu distrugerea în cazul în care acest stat atacă interesele americane, într-o postare pe Twitter care stârnește îngrijorare despre un potențial conflict între cele două state, într-o perioadă în care tensiunile din relația bilaterală au escaladat, transmite AFP. 


"Dacă Iranul dorește să se lupte, va fi sfârșitul oficial al Iranului. Fără amenințări, vreodată, la adresa SUA", a avertizat liderul de la Casa Albă. 


Tensiunile dintre Washington și Teheran s-au exacerbat după ce SUA au anunțat desfășurarea în Golf a portavionului "Abraham Lincoln" și a bombardierelor B-52, invocând existența unor amenințări din partea Iranului la adresa trupelor și a intereselor sale. Trump a înăsprit sancțiunile economice la adresa Iranului, pe lângă întărirea prezenței militare americane în regiune. 


Teheranul a calificat manevrele SUA drept un război psihologic și un joc politic. 


Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a minimalizat, sâmbătă, posibilitatea unui noi război în regiune. La încheierea unei vizite în China, Zarif s-a declarat "sigur că nu va exista un război, deoarece noi nu dorim conflict și pentru că nimeni nu își face iluzii în privința capacității sale de a înfrunta Iranul în regiune". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4179 secunde