Donald Trump a decretat stare de CATASTROFĂ naturală în Florida

188
Donald Trump a decretat stare de CATASTROFĂ naturală în Florida - 17090812415007irmastmaarten09071-1505114770.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a declarat starea de catastrofă naturală în Florida, permițând astfel deblocarea unor mijloace suplimentare în vederea ajutorării peninsulei măturate de uriașul uragan Irma. Acesta a anunțat că va merge "cât de curând" în zonele afectate de uraganul Irma în Florida, transmite BBc News.


 Uraganul Irma, care a ajuns deasupra statului american Florida, a fost retrogradat la categoria a 2-a din cinci pe scara Saffir-Simpson, a anunțat Centrul american al uraganelor (NHC).

Fenomenul ciclonic, care rămâne un uragan până luni dimineață, era încă însoțit de rafale de vânt de 175 km/h și se anticipează că va provoca inundații grave.

Rafalele de vânt de 175 km/h se simt pe o rază de 130 km în jurul ochiului uraganului, în timp ce rafale asociate în general unei furtuni tropicale își fac simțite efectele pe o rază de 350 km, subliniază NHC.

După ce se va deplasa de-a lungul coastei, uraganul Irma ar urma să pătrundă spre interiorul continentului, îndreptându-se către nordul Floridei și sud-vestul Georgiei în după amiaza zilei de luni.

Președintele american Donald Trump a anunțat că va merge "cât de curând" în Florida

"Sper că nu se află mulți oameni în calea uraganului", a spus Trump, uragan pe care l-a descris ca "un fel de monstru imens".

"Am încercat să-i avertizăm pe toți. Este periculos să stai în calea monstrului", a explicat liderul de la Casa Albă.

În noaptea de duminică spre luni, uraganul Irma străbătea coasta de vest a Floridei, răstrurnând palmieri, smulgând stîlpi electrici și deversând ploi diluviene, afectând o zonă extrem de frecventată de turiștiși vulnerabilă la creșterea nivelului apelor


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3329 secunde