Donald Trump a decis să pună capăt programului DACA pentru tinerii imigranți

142
Donald Trump a decis să pună capăt programului DACA pentru tinerii imigranți - donaldtrump-1504521693.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a decis să pună capăt unui program care permitea sutelor de mii de tineri imigranți ilegali să rămână în Statele Unite, prin acordarea echivalentului unui permis de ședere, informează site-ul internet Politico, citat de AFP.

Potrivit Politico, Trump intenționează să aloce timp Congresului ca acesta să elaboreze un mecanism de înlocuire a programului înainte ca perioada de grație să se încheie.

Numeroși parlamentari ai Partidului Republican, de care aparține și Donald Trump, susțin acest program cunoscut sub acronimul DACA, creat prin ordin executiv de fostul președinte democrat Barack Obama în iunie 2012, pentru a-i pune în condiții de legalitate pe imigranții clandestini care au ajuns în SUA înainte de a împlini 16 ani.

Se așteaptă ca Trump să-și anunțe astăzi decizia, dar - potrivit Politico - el a decis deja să facă pregătirile pentru suspendarea programu-lui.

New York Times a indicat la rândul său că Donald Trump va examina serios un plan prin care să pună capăt programului DACA în termen de șase luni, dar că oficiali din anturajul său au apreciat că el încă ar putea să-și schimbe opinia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0784 secunde