Doliu în presă. Scenaristul Octavian Iordăchescu, co-directorul festivalului „Cerbul de Aur”, a decedat

162
Doliu în presă. Scenaristul Octavian Iordăchescu, co-directorul festivalului  „Cerbul de Aur”, a decedat - doliu-1634653952.jpg

Articole de la același autor

Scenaristul de televiziune Octavian Iordăchescu, co-director al festivalului ”Cerbul de Aur” şi fondator al Radio Vacanţa, a decedat la 78 de ani. Anunțul a fost făcut marți de Televiziunea Română.


Potrivit Realitatea.net, octavian Iordăchescu, unul dintre profesioniştii care şi-au dedicat cariera Radioteleviziunii Române și, ulterior, TVR, s-a stins din viaţă, se arată în comunicatul instituției.

Autor al multor producţii radio şi TV, co-director al festivalului internaţional Cerbul de Aur de la Braşov între anii 1992 şi 1994, scenarist al primului film de divertisment realizat după 1989, „Castelele lui Dracula”, selecţionat la Festivalul Internaţional de la Montreux, Octavian Iordăchescu „a fost unul dintre oamenii care au clădit universul radio-TV din ţara noastră”.


În Televiziunea Română, a fost redactor-şef şi director de programe, fiind distins cu numeroase premii pentru activitatea sa, inclusiv Premiul APTR pentru organizarea festivalului internaţional Cerbul de Aur, în 1992.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4911 secunde