Doliu în muzică. A murit un mare artist

98
Doliu în muzică. A murit un mare artist - candela-1459683990.jpg

Articole recomandate

Saxofonistul argentinian ''Gato'' Barbieri, cunoscut în special pentru melodia din celebrul film ''Ultimul tango la Paris'' al regizorului Bernardo Bertolucci, a murit sâmbătă, la vârsta de 83 de ani, într-un spital din New York, din cauza unei pneumonii, transmit duminică EFE și AFP.




foto: Agerpres


''Am pierdut astăzi o legendă, un pionier și un prieten drag'', a afirmat, într-un mesaj pe Twitter, celebrul club de jazz Blue Note din New York, în care a avut loc, la 23 noiembrie 2015 ultimul concert al regretatului muzician. ''Semnificativa contribuție a lui Gato la muzică și artă a fost o inspirație pentru fiecare dintre noi'', adaugă sursa menționată.

Născut la 2 noiembrie 1932 în Argentina, Leandro ''Gato'' barbieri a studiat clarinetul începând de la 12 ani, ascultându-l pe Charlie Parker, iar apoi a ales saxofonul, afirmându-se în 1953, în orchestra lui Lalo Schifrin. A avut mare succes în anii 1960, în perioada de 'free jazz'', și cu înregistrările de jazz latino în anii 1970. În total, a lansat peste 50 de albume.

A primi un premiu Grammy în 1972, pentru muzica din ''Ultimul tango la Paris'', și un Grammy Latino, în noiembrie 2015, pentru întreaga carieră. Este ''ceva sublim'' să fii laureat la o asemenea vârstă, afirmase, anul trecut, cel care este catalogat drept unul dintre cei mai buni saxofoniști latinoamericani din istorie, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 03 Aprilie 2016
Stire din Actual : CUTREMUR VIOLENT! ALERTĂ DE TSUNAMI
Pagina a fost generata in 2.1411 secunde