Doi dintre minerii dați dispăruți, după ce s-a surpat pământul, au fost găsiți MORȚI!

115
Doi dintre minerii dați dispăruți, după ce s-a surpat pământul, au fost găsiți MORȚI! - polishcoalmine696x44552104000-1526203233.jpg

Articole recomandate

Echipele care-i căutau pe cei trei mineri polonezi rămași blocați la o adâncime de aproape un kilometru sub pământ, după ce un tunel s-a surpat în urmă cu opt zile în urma unui cutremur, au scos la suprafață trupurile neînsuflețite a doi dintre ei, a anunțat compania poloneză Jastrzebska Spolka Weglowa (JSW), cel mai mare producător de cărbune din Uniunea Europeană, informează duminică Reuters.

Un bărbat este încă dat dispărut în mina Zofiowka în sudul Poloniei, care a fost zguduită de un cutremur la 5 mai, blocând inițial în subteran șapte mineri. Doi dintre aceștia au fost găsiți morți, iar alți doi au fost salvați săptămâna aceasta.

Trupurile neînsuflețite au fost găsite după ce echipele de căutare au scos apa din mina inundată.

În jur de 1.000 de oameni au fost implicați în operațiunile de salvare, a precizat JSW, adăugând că aceasta a fost una dintre cele mai dificile din istoria companiei.

Aproximativ 250 de oameni lucrau în subteran la ora când a avut loc cutremurul. Minerii dispăruți erau în echipa ce fora un alt tunel.

Cutremurul, cu magnitudinea 3,42 potrivit Oficiului polonez al minelor, a avut loc la o adâncime de 900 de metri și a fost resimțit la suprafață de locuitorii orașului

În jur de 83.000 de oameni lucrează în minele de cărbune din Polonia. Cincisprezece oameni au murit în accidente miniere similare în 2017 și opt au murit de la începutul acestui an.

Cărbunele rămâne principala resursă energetică în Polonia. Anul trecut, din minele poloneze s-au extras 65,5 milioane de tone de cărbune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3926 secunde