Doi ani de la tragedia aviatică de la Smolensk: O delegație poloneză sosește în Rusia pentru comemorarea fostului președinte Lech Kaczynski și a celorlalte victime

189
Doi ani de la tragedia aviatică de la Smolensk: O delegație poloneză sosește în Rusia pentru comemorarea fostului președinte Lech Kaczynski și a celorlalte victime - smolenskplanecrashkackzinskipolo-1334038620.jpg

Articole recomandate

O delegație poloneză, formată din aproximativ 150 de persoane, va participa marți, la Smolensk, la ceremoniile de comemorare a accidentului aviatic din 10 aprilie 2010 soldat cu moartea președintelui polonez Lech Kaczynski și a altor 95 de persoane, informează Mediafax.

"O delegație poloneză, condusă de ministrul Culturii, Bogdan Zdrojewski, este așteptată să vină aici" pentru a participa la ceremonii, a declarat secretarul de presă al Guvernului rus, Andrei Ievseienkov, relatează Itar-Tass, în pagina electronică. Din delegație vor face parte aproximativ 150 de persoane, membri ai familiilor victimelor și oficiali ai instituțiilor statului.

În cadrul ceremoniei vor fi aprinse lămpi comemorative, va fi intonată o rugăciune și vor fi depuse flori lângă placa memorială care marchează locul prăbușirii avionului prezidențial polonez. La ceremonie vor participa de asemenea oficiali ai administrației din Smolensk și localnici.

Marți după-amiază, delegația poloneză va vizita Memorialul Katin, situat la 18 kilometri vest de centrul regional, unde va avea loc o slujbă ortodoxă și vor fi depuse coroane de flori la mormintele victimelor masacrului din 1940.

La 10 aprilie 2010, avionul prezidențial polonez de tip Tupolev-154 s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze lângă Smolensk, în condiții de ceață. Toți cei 96 de ocupanți, între care președintele Kaczynski, soția sa și numeroși oficiali polonezi de rang înalt, au murit în catastrofă.

Delegația poloneză se deplasa la Katin, lângă Smolensk, pentru a participa la ceremonia de comemorare a 70 de ani de la masacrarea a mii de ofițeri polonezi de către NKVD, poliția secretă a lui Iosif Stalin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Actual : Atentat cu bombă la Atena
Pagina a fost generata in 1.5754 secunde