Doctoriţă de 32 de ani, diagnosticată cu encefalită după ce a primit vaccinul Pfizer

925
Doctoriţă de 32 de ani, diagnosticată cu encefalită după ce a primit vaccinul Pfizer - vaccin-1609669047.jpg

Articole recomandate

Autorităţile mexicane au declarat că studiază cazul unei doctoriţe în vârstă de 32 de ani, cu antecedente alergice, care a fost internată în spital după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, informează agențiile internaționale, potrivit Agerpres.


Doctoriţa, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, a fost internată în unitatea de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon după ce a suferit convulsii, dificultăţi de respiraţie şi o erupţie pe piele la jumătate de oră după administrarea vaccinului. Ea a fost vaccinată săptămâna aceasta.


"Diagnosticul iniţial este encefalomielită", a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat publicat vineri seara.


Encefalomielita este o inflamaţie a creierului şi a măduvei spinării.


Ministerul a adăugat că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamaţie a creierului după administrarea vaccinului.


Femeia are antecedente de reacţii alergice la medicamente precum trimetoprim cu sulfametoxazol, un antibiotic ce combate infecţiile urinare, a relevat Ministerul Sănătăţii.


Peste 126.500 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Mexic şi 1,4 milioane s-au infectat.


Prima serie de vaccinuri anti-COVID-19 a fost distribuită în Mexic din 24 decembrie, destinate exclusiv angajaţilor din domeniul sănătăţii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5729 secunde