Dmitri Medvedev rămâne președinte al partidului de guvernământ rus

181
Dmitri Medvedev rămâne președinte al partidului de guvernământ rus - dmitri-1579532400.jpg

Articole recomandate

Dmitri Medvedev intenționează să rămână președinte al partidului de guvernământ Rusia Unită după demisia sa din funcția de prim-ministru de săptămâna trecută, relatează DPA. 


"Rămân liderul partidului", a declarat aliatul în vârstă de 54 de ani al președintelui Vladimir Putin, într-un interviu acordat, duminică, postului de stat Canalul 1. 


Medvedev a anunțat că se retrage din funcția de prim-ministru, miercuri, după discursul lui Vladimir Putin privind starea națiunii, în care președintele a anunțat un plan de a acorda mai multă autoritate postului de premier în urma unui referendum constituțional. 
Putin l-a propus apoi pentru funcția de premier pe Mihail Mișustin, un birocrat de carieră și de multă vreme șef al serviciului federal de colectare a taxelor. Liderul de la Kremlin a semnat decretul de numire a lui Mișustin la puțină vreme după ce camera inferioară a parlamentului a votat favorabil cu o largă majoritate. 


Rusia Unită, baza de putere a Putin, deține o majoritate de două treimi în parlamentul rus, motiv pentru care poate amenda constituția țării. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9786 secunde