Disney a restricționat accesul copiilor la filme precum ”Peter Pan” sau ”Dumbo”. Care este motivul

370
Disney a restricționat accesul copiilor la filme precum ”Peter Pan” sau ”Dumbo”. Care este motivul - 1-1611757251.jpg

Articole recomandate

Rețeaua de streaming Disney Plus a blocat accesul copiilor cu vârste de până la 7 ani la filme celebre precum ”Peter Pan”, „Dumbo” sau „Pisicile aristocrate”, informează Stirileprotv.ro.


Motivul ar fi că cele trei filme au fost ținta unor acuzații că ar încălca recomandările de conținut pentru scene rasiste. Potrivit Sky News, filmele nu vor mai apărea în secțiunea dedicată copiilor din aplicația Disney Plus.


Unii părinți au criticat această decizie, însă Disney spune că se angajează ”să creeze povești cu teme inspiraționale, care să reflecte diversitatea umană”. Anul trecut, un sistem de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în filmele clasice ale grupului Disney, în vigoare din 2019, a fost actualizat prin intermediul unui nou mesaj. Atunci când sunt difuzate pe serviciul de streaming Disney+, filme precum “Dumbo”, “Peter Pan” şi “Jungle Book” - acestea sunt însoţite de un text de avertizare care indică faptul că ele conţin ”stereotipuri”. Grupul Disney a adăugat pentru prima dată un mesaj de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în noiembrie 2019, însă textul de atunci era mult mai scurt: “Acest program este prezentat aşa cum a fost creat în original. Ar putea conţine descrieri culturale depăşite”.


Anumite filme, precum “Song of the South”, nu sunt disponibile deloc pentru difuzare pe Disney+ din cauza elementelor rasiste.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7223 secunde