Discuții între președintele rus Putin și premierul nipon Abe asupra tratatului de pace

130
Discuții între președintele rus Putin și premierul nipon Abe asupra tratatului de pace - discutii-1567711090.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin l-a primit, ieri, la Vladivostok, în Extremul Orient rus, pe premierul nipon Shinzo Abe, pentru noi discuții asupra unui tratat de pace între cele două țări, care nu a fost niciodată încheiat după Al Doilea Război Mondial, informează AFP. 


"Mizez pe un schimb de opinii deschis asupra problemelor bilaterale, începând cu problema tratatului de pace", a declarat Abe la începutul acestei întrevederi organizate în cadrul Forumului Economic Estic. 


"Nu doar vom discuta despre starea actuală a relațiilor noastre, ci vom și fixa măsurile ulterioare menite să ne întărească uniunea bilaterală", a dat asigurări la rândul său Vladimir Putin. "Mai multe inițiative ale noastre sunt pe cale să fie realizate, relațiile bilaterale sunt stabile și se dezvoltă într-un mod dinamic", a subliniat el. 


Relațiile dintre Moscova și Tokyo sunt puternic afectate de o dispută în jurul a patru insule din arhipelagul Kurile, cucerite la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial de Uniunea Sovietică și revendicate de Japonia. Această dispută împiedică cele două țări să semneze un tratat de pace, chiar dacă ele și-au restabilit relațiile diplomatice în 1956. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3102 secunde