Directorul OMS acuză ţările bogate că le lasă fără vaccin pe cele sărace

305
Directorul OMS acuză ţările bogate că le lasă fără vaccin pe cele sărace - image202003202373952041oms-1610180402.jpg

Articole recomandate

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii afirmă că acordurile pe care țările bogate le încheie cu producătorii de vaccinuri lasă țările sărace fără posibilitatea de a-și vaccina populația. Tedros Adhanom Ghebreyesus cere ţărilor şi producătorilor să nu mai facă tranzacţii bilaterale. Șeful OMS a declarat că există o „problemă clară” în distribuirea vaccinurilor, iar ţările cu venituri mici şi medii nu primesc încă vaccinuri împotriva COVID-19. Tedros Adhanom Ghebreyesus le-a cerut ţărilor bogate să nu mai încheie acorduri bilaterale cu producătorii.


„Ţările bogate au cea mai mare parte a aprovizionării”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declaraţie critică cu privire la naţionalismul vaccinurilor, relatează Reuters, potrivit Digi24.


„Nicio ţară nu este excepţională şi nu ar trebui să sară coada şi să îşi vaccineze toată populaţia, în timp ce unele ţări rămân fără vaccin”, a adăugat el.


El a cerut ţărilor şi producătorilor să nu mai facă tranzacţii bilaterale şi a îndemndat pe cei care au comandat doze în exces să le predea imediat programului COVAX care facilitează partajarea a vaccinului. În timp ce Tedros nu a denumit ţări, Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu Pfizer şi BioNTech pentru 300 de milioane de doze suplimentare din vaccinul COVID-19 într-o măsură care ar oferi UE aproape jumătate din producţia globală a firmelor pentru 2021. Luptele pentru vaccinuri s-au accelerat pe măsură ce guvernele se luptă să îmblânzească şi variante mai infecţioase identificate în Marea Britanie şi Africa de Sud, care ameninţă să copleşească sistemele de sănătate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1865 secunde