Dilma Rousseff, președintele Braziliei, a fost destituită din funcție de Senat

124
1
Dilma Rousseff, președintele Braziliei,  a fost destituită din funcție de Senat - dilmadestituitadinfunctie-1472734786.jpg

Articole recomandate

Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, a fost destituită miercuri de Parlament, în urma unei proceduri juridico-politice controversate, transmite AFP.

Dintre cei 82 de parlamentari, 61 au votat pentru demiterea președintei social-democrate, care ocupă această funcție din anul 2010.

Lideră a Partidului Muncitorilor, Dilma Rousseff este bănuită că a manipulat conturile publice pentru a fi realeasă în 2014 în funcția de președinte al Braziliei.

Potrivit opoziției, Rousseff ar fi determinat bănci de stat să suporte cheltuieli suplimentare neînscrise în buget în 2014 și 2015. Ea ar fi "cosmetizat" în mod intenționat conturile publice pentru a disimula amploarea deficitelor și a favoriza realegerea sa în 2014, făcându-se vinovată de un "delict de responsabilitate", prevăzut în Constituție.

În replică, Dilma Rousseff a susținut că toți predecesorii ei au recurs la această practică și a denunțat o procedură "fără bază legală", care ar masca o "tentativă de lovitură de stat" instituțională.

În urma acestei destituiri, președinția Braziliei va fi asigurată în continuare de Michel Temer, care, în calitate de vicepreședinte, a preluat interimatul încă de când Rousseff a fost suspendată, la 12 mai.

Comentează știrea

costica
3 septembrie 2016
Suntem o forță de neoprit!

Suntem extrem de ambițioși! euro din prima luna Preferi să suporți șefii?Fii un învingător!Informația este putere! Bani repede, ușor și comod!Pachet complet pentru câștiguri online! info la: http://bit.ly/29ypMJN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5274 secunde