DIICOT: 5 persoane arestate preventiv, după ce au fost prinse în flagrant cu kile de droguri

167
DIICOT: 5 persoane arestate preventiv, după ce au fost prinse în flagrant cu kile de droguri - lala1437637481145448452814581388-1574684633.jpg

Articole recomandate

Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a cinci persoane pentru trafic de droguri, după ce au fost prinse în flagrant în timp ce încercau să comercializeze cantitatea de aproximativ 15 kg de cannabis.

"La data de 24 noiembrie, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților A.M.A., M.G.V., T.C.A., G.G.L. și Ț.C.G. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. Magistrații Tribunalului București au dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile", informează un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) transmis luni AGERPRES.

În fapt, s-a reținut că, în perioada 22 - 23.11.2019, inculpații M.G.V. și T.C.A., împreună cu alte persoane, au transportat din Spania și au introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 27 de kilograme de cannabis, în vederea comercializării.

"Întrucât din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpații M.G.V. și T.C.A. urmează să introducă în țară droguri de risc, procurorii DIICOT, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog au organizat o acțiune de prindere în flagrant", se arată în comunicat.

În acest sens, la data de 23.11.2019, inculpații M.G.V. și A.M.A. au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să comercializeze inculpaților G.G.L. și Ț.C.G. cantitatea de aproximativ 15 kg de cannabis.

La data de 23 noiembrie, procurorii DIICOT, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București - Serviciul Antidrog, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului București, locație din care au fost ridicate în vederea confiscării alte 12 kg de cannabis.

"În urma acțiunilor au mai fost ridicate și sumele 40.150 de lei și 12.220 de euro, 6 telefoane mobile și 6 cartele SIM. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 280.000 de euro", pecizează sursa citată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2577 secunde