Dezvăluiri. Unde își ascund averile URIAȘE elitele ROȘII din China

253
Dezvăluiri. Unde își ascund averile URIAȘE elitele ROȘII din China - 4782drapelchina-1390470767.jpg

Articole recomandate

Unii dintre cei mai bogați și influenți oameni din China, inclusiv din elita politică "roșie" aflată la guvernare, rude apropiate ale președintelui și fostului premier chinez și con­du­cătorii armatei, își protejează averile în paradisuri fiscale, adesea în conturi secrete, cu ajutorul băncilor occi­dentale și a celor mai mari firme de audit din lume.


Informațiile apar ca urmare a unor docu­mente confidențiale obținute de Centrul Internațional pentru Jurna­lism de Investigație, scrie zf.ro.


Aceeași organizație a creat anul trecut vâlvă după ce a dat publicității o bază de date cu 130.000 de conturi în paradisuri fiscale, cunoscută ca "Offshore Leaks", deținute de poli­ticieni și oameni de afaceri din în­treaga lume. Pornind de la aceste informații, presa franceză a dovedit că fostul trezorier de campanie al președintelui François Hollande,  Jean-Jacques Augier, a deținut ac­țiuni la companii înregistrate în paradisuri fiscale, ceea ce a pătat grav imaginea președintelui deoarece acesta a promis în campanie că va avea un guvern "curat".


Ca și în cazul Franței, pentru China noile informații vin în condițiile în care autoritățile au promis că vor lupta mai puternic cu corupția, notează realitatea.net.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7785 secunde