Dezintegrarea UE în următorii 20 de ani, o posibilitate realistă pentru mulți europeni

239
Dezintegrarea UE în următorii 20 de ani, o posibilitate realistă pentru mulți europeni - dezintegrarea-1558031777.jpg

Articole recomandate

Dezintegrarea Uniunii Europene în următorii 20 de ani este o posibilitate realistă în opinia a mai mult de jumătate din electoratul din 11 state membre, printre care și România, relevă un sondaj de opinie realizat de YouGov și publicat, miercuri, de cotidianul britanic The Guardian. 


Sondajul, realizat la solicitarea grupului de reflecție European Council on Foreign Relations, arată că în Franța, Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Slovacia, România, Grecia, Republica Cehă și Polonia o majoritate din electorat consideră că dezmembrarea blocului comunitar european în 10-20 de ani este o posibilitate realistă. 


Datele sunt dezolante mai ales în Franța, unde partidul La Republique En Marche se află în urma formațiunii de extremă-dreapta Adunarea Națională în preferințele electoratului pentru alegerile europene din 26 mai din această țară. 
Conform sondajului citat, 58% dintre francezi consideră că este foarte probabil sau destul de probabil ca UE să se dezintegreze în următorii 20 de ani. Însă cea mai mare proporție se înregistrează în Slovacia (66%). 


Dintre cele 14 state analizate de YouGov, reprezentând 80% dintre locurile din Parlamentul European, doar în Suedia (44%), Danemarca (41%) și Spania (40%) proporția celor care prezic o implozie a UE este mai mică de 50%. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4125 secunde