Dezastru în birourile din Capitoliu după ce forțele de ordine au evacuat protestatarii

Joi, 07 Ianuarie 2021
506
Incidente violente au avut loc la Washington, unde a fost instituită starea de urgență pentru 15 zile. Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitoliului şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la violențe. Mai multe filmări cu pagubele lăsate în urmă au apărut pe Twitter.


Imaginile publicate pe Twitter arată dezastru lasat în biroul unui parlamentar al Senatului și al personalului său, situat la primul etaj al Capitoliului, chiar lângă una dintre ușile principale. 


Susținătorii președintelui în exercițiu Donald Trump au participat la un miting numit „Opriți furatul!”, după ce au fost chemați de Trump în fața Capitoliului. În clădirea istorică în care funcționează Congresul american urma să aibă loc o ședință formală pentru validarea lui Joe Biden ca președinte al SUA. Capitoliul a devenit un loc al violențelor. 


Imediat după discurs, o bună parte a manifestanților s-a îndreptat către clădire și au forțat intrarea, reușind să pătrundă în interior. 


Abia după ore bune de la izbucnirea violențelor, forțele de ordine au reușit evacuarea tuturor protestatarilor care au pătruns în Congres.


Pagina a fost generata in 0.5102 secunde