Deținut condamnat la moarte, executat pe scaunul electric

135
Deținut condamnat la moarte, executat pe scaunul electric - ddd-1582272185.jpg

Articole recomandate

Un deținut condamnat în urmă cu peste trei decenii pentru înjunghierea mortală a unui alt deținut a fost executat joi pe scaunul electric în statul american Tennessee, transmite Agerpres. Nicholas Todd Sutton (58 de ani) a fost declarat decedat joi la ora locală 19:26 (vineri, ora 01:26 GMT) la penitenciarul de maximă securitate Riverbend din orașul Nashville, a declarat Tylee Tracer, purtător de cuvânt al Departamentului de reeducare al statului Tennessee.

Sutton este al patrulea deținut executat în SUA și primul în statul Tennessee din acest an. Începând din 2018, alți patru deținuți în SUA au fost executați cu ajutorul scaunului electric. Anterior în cursul acestei săptămâni, guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a anunțat că nu va interveni și nu va acorda grațiere în acest caz.

În 1985, Nicholas Todd Sutton se afla în detenție la Centrul de reeducare regional din districtul Morgan pentru efectuarea unei pedepse pentru comiterea a trei crime. În 15 ianuarie acel an, Sutton și Thomas Street au intrat în celula lui Carl Estep și l-au înjunghiat de 38 de ori în piept și gât cu două cuțite artizanale, conform acuzării. Patru deținuți au mărturisit că i-au văzut pe cei doi bărbați intrând în celula lui Estep, după care au auzit țipete. Unul dintre deținuți a declarat că în urmă cu două zile îl văzuse pe Sutton ținând un cuțit la gâtul lui Carl Estep în timpul unei discuții în timpul căreia s-a recurs la forță fizică. Un alt deținut a afirmat că Estep le vânduse lui Sutton și Street marijuana de calitate slabă în închisoare și ulterior a refuzat să le returneze acestora banii. Estep a amenințat că îl va ucide pe Sutton după ce acesta i-a luat ceasul, ca o despăgubire pentru marijuana cumpărată.

În 1986, un tribunal din districtul Morgan l-a condamnat la moarte pe Nicholas Todd Sutton, iar pe Thomas Street la închisoare pe viață. Un al treilea bărbat, acuzat de participare la crimă, a fost achitat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Dus la Penitenciarul Poarta Albă!
Pagina a fost generata in 1.267 secunde