Despăgubiri-record pentru patru victime ale pedofiliei

160
Despăgubiri-record pentru patru victime ale pedofiliei - victimealepedofiliei-1537367638.jpg

Articole recomandate

Dioceza Brooklyn, un cartier new-yorkez, a acceptat să despăgubească patru băieți agresați sexual în perioada 2003-2009 de către un profesor de religie cu suma-record de 27,5 milioane de dolari, în cadrul unui acord amiabil, au anunțat avocații victimelor.

Suma de 27,5 milioane de dolari - câte 6,87 milioane de dolari pentru fiecare dintre victime, violate pe când aveau vârste cuprinse între 8 și 12 ani - constituie "despăgubirea individuală cea mai mare" acordată vreodată de Biserică, a declarat pentru AFP unul dintre avocați, Rubinowitz. "Suntem fericiți să vedem în sfârșit Biserica în fața justiției", a adăugat el.

Contactată, dioceza Brooklyn nu a reacționat imediat față de aceste informații. Acordul amiabil pune capăt unei plângeri în civil a celor patru victime care urma să conducă la un proces la începutul lui 2019, a precizat Rubinowitz, informează news.ro.

Plângerea a fost depusă în 2012, după ce profesorul Angelo Serrano, în prezent în vârstă de 67 de ani, a fost arestat în 2009 acuzat că a pipăit un copil, a pledat vinovat în 2011 și a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Potrivit lui Rubinowitz, dioceza a acceptat să plătească după ce a "încercat mult timp să se distanțeze de Serrano", care era angajat de către mica parohie St Lucy-St Patrick, dar nu preot. Un preot de la biserică, vizat de asemenea de plângere, a recunoscut că l-a văzut într-o zi pe Serrano sărutând un copil pe gură, dar nu a tras vreun semnal de alarmă, a declarat alt avocat, Peter Saghir, potrivit news.ro.

Potrivit site-ului BishopAccountability.org, care înregistrează procedurile judiciare cu privire la abuzuri sexuale contra Bisericii, precedentul record al unei despăgubiri individuale se ridica la 3,4 milioane de dolari și a fost plătit unui număr de două victime ale unui preot din regiunea Long Island, în apropiere de New York.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6275 secunde